Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
head-small-image
Hasznos tippek, tanácsok álláskeresőknek

A ruha teszi az embert?

A ruha teszi az embert?
2021.03.18. 16:06

A RUHA TESZI AZ EMBERT?
 
Nagy dilemma, megmutatni az egyéniséged, de egyben mégis üzletiesen is megjelenni a munkahelyen.

A harsány és lezser öltözködés groteszk képet alakíthat ki rólad, ezért érdemes átgondolnod a ruhatáradból mely darabokat fogod hordani.
Az a helyzet, hogy az öltözékeddel magadról üzensz. Egy-egy ruhadarab nem csak fizikai jellemvonásaid emelheti ki!
Ha magabiztos, igényes és céltudatos munkavállalónak tartod magad, akkor ezt a ruhatárad is tükrözze.

Ápolt külső
 

Az első és legfontosabb, hogy küllemed makulátlan legyen. Ügyelj arra, hogy tiszta ruhában és cipőben jelenj meg. Emellett a higiéniai ápoltságod is igen fontos. Lehet rajtad a legelegánsabb trendi ruha is, ha mellette egy ápolatlan haj vagy köröm jellemez. Az igényesség a részletekben rejlik!

Színek


Az elegáns öltözködéshez manapság már nem szükséges "fekete fehérben" járnunk. Az élénk színes, de egyben visszafogott öltözködés telitalálat lehet, hiszen ezáltal megmutathatod egyéniséged is. Az extrém színek használata viszont semmiképpen nem javasolt: neon zöld póló vagy lazac színű kisestélyi.

A megfelelő ruha hossz


Az extrém rövid miniszoknya egy buliban jól jöhet, de munkahelyre nem ildomos felvenni. Az alapvető kényelmi szempontokon túl visszást válthat ki a kollégákból, ami hosszútávon akár meg is bélyegezhet Téged. Ha mindenképp szeretnél magadból többet mutatni, akkor is érdemes megtalálni a középutat és egyfajta sejtelmességed vinni az öltözködésedbe.

Egyéb kiegészítők


Egyéniséged egy jól megválasztott órával, karkötővel, fülbevalóval, táskával és egyéb kiegészítővel is meg tudod mutatni. Gondold át többször, hogy valóban viselni akarod-e a kiegészítőt, mert itt is érvényes a szabály: "A kevesebb néha több!"