Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
head-small-image
Hasznos tippek, tanácsok álláskeresőknek

7 lépés a kiemelkedő teljesítményért

7 lépés a kiemelkedő teljesítményért
2021.03.25. 07:50

Gondolkodtál már azon, hogy mások miért képesek „olyan lazán” jó eredmények elérésére? S most felteszem a kérdést: gondolkodtál már azon, hogy érdemes-e azon agyalni, hogy ők vajon miért és miben jobban?
Az én válaszom az, hogy NEM!

A saját erőforrásaidat kell felhasználni. Mik lehetnek ezek az erőforrások? A tudásod, hited, „okosságod”, rátermettséged, kitartásod és maga az életviteled. Olyan apróságokat is érdemes figyelembe venned, hogy mikor kelsz fel, mennyit instázol/tiktokozol és hány órát készülsz egy-egy dolgozatra/ zh-ára.

Még mielőtt belekezdenénk, van egy kérdésem: Van-e olyan sztár a világon, akit szeretsz? Ő vajon, hogyan érte el a sikereit? Lehet Isten adta tehetség, de biztos, hogy sokat gyakorolta azt a bizonyos dolgot, amiben világhírűvé vált. Egy focista fut a pályán oda-vissza, különböző trükköket tanul, edzésről edzésre fejlődik. Egy autóversenyző nap, mint nap lejátssza fejében, hogyan is néz ki az adott pályarajz. Egy zenész nap, mint nap pengeti a húrokat.
Számos tevékenységet sorolhatnánk még, de egyet ne felejtsünk el. Ők is emberek, akik égő vággyal és szenvedéllyel végeznek valamit megalkuvások nélkül.

Nézzük, mit vegyünk szemügyre, hogy hatékonyabbak legyünk:

  1. lépés: Rakd fontossági sorrendbe a tanulandó tantárgyaid, témáid.
  2. lépés: Rendelj hozzájuk határidőket, időintervallumokat, hogy x ideig csak azzal az eggyel fogsz foglalkozni és semmi mással!
  3. lépés: Kitől kérhetnél segítséget, ha elakadnál? Hogyan jutnál plusz információhoz, ami lendítene a dolgaidon?
  4. lépés: Tervezd meg a napod: mikor tanulsz, mikor edzel, mikor élsz társasági életet, mikor pihensz stb.
  5. lépés: Készíts akciótervet, ha felborulna a menetrend, melyik idősávodat tudod felhasználni, hogy produktív legyél. Miként változna meg a fontossági sorrend?
  6. lépés: Cselekedj! Tesztelt magad, hiszen ez is egy tanulási folyamat.
  7. lépés: Hetente nézd végig mit sikerült megvalósítani és mit nem. Ha egy hónap letelt és nem sikerült maradéktalanul megvalósítani a terveket, ne csüggedj, kezd újra! Hidd el menni fog!


Légy saját életed tervezője és irányítója. Hidd el így nagyobb sikereket érhetsz el és színesítheted a hétköznapjaid is!
Még egy tipp: kezd el a legjobb barátoddal/ barátnőddel a „kihívást”, akár egymás ellen is versenyezhettek, ki tudja jobban megvalósítani a lépéseket!