Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
head-small-image
Hasznos tippek, tanácsok álláskeresőknek

VIRÍTSD A LÓVÉT, MENNYIRE VAGY PÉNZÜGYILEG TUDATOS?

VIRÍTSD A LÓVÉT, MENNYIRE VAGY PÉNZÜGYILEG TUDATOS?
2021.03.26. 13:50

Csak egy érintés és máris repülnek a forintok a bankszámláról. A felgyorsult világ és a jelenlegi pandémia miatt még nagyobb teret hódítottak az online fizetési lehetőségek. Ennek következtében nagyobb pénzügyi tudatosságra van szükségünk, hogy ne folyjon ki a kezünk közül a pénz.

Tudod, hogy mennyit költesz egy hónapban? Tisztában vagy vele, mivel tudnál spórolni? Akár hiszed akár nem, már azzal is kevesebbet költesz, ha jobban átgondolod, pontosan mire van szükséged. Jártál-e már úgy, hogy csak pár kifliért ugrottál le a boltba és végül egy nagy szatyorral távoztál?

Nézzük néhány elgondolkoztató lehetőséget:

 1. Még ne tégy semmi különöset, csak gyűjtsd össze a blokkokat vagy írd fel a telefonodba a kiadásaid. Számos kiváló ingyenes applikáció is segíthet (Wallet, Fast Budget, 1Money).
   
 2. Nézd meg miket vettél, amire igazából nem is volt szükséged!
   
 3. Számold ki egy hónapra, majd egy évre, mennyit tudnál spórolni.
   
 4. Írd össze, hogy mire költenéd a spórolt pénzed. Ha van több érdemi célod és vágyad, könnyebben tudsz nemet mondani egy-egy „vásárlási fellángolásnak”!
   
 5. Azt gondolod, hogy 100 vagy 200 Forint nem számít?

  Nézzünk egy példát. Naponta veszel egy kávét 200 Ft-ért és heti négyszer teszed meg az 800 Ft / hét. Négy hét napi egy kávéra 3200 Ft-ot költesz. Tételezzük fel, hogy egy évben 10 hónapig teszel így: 10*3200 = 32000 Ft / év

  Természetesen egy jó diákmunkával ezt se gond megfizetned, így érdemes szétnézned minőségi főiskolásoknak/egyetemistáknak szóló diákmunkáink között, de másfajta időszaki diákmunkával is tudunk szolgálni: www.pannondiak.hu

 6. Ne vonj meg magadtól mindent természetesen, csupán élj a mérlegelés lehetőségével. Egy bizonyos akció, lehet nem is ad akkor kedvezményt, sőt valószínűsíthető, hogy hasonló „jó fogások” lesznek még a közeljövőben.
   
 7. Tervezz megy egy-egy bevásárlást, írd össze kb. mennyit költesz egy bulira stb.

Gondold végig, hogy kivel tudnád megosztani a költségeket, amennyiben nagy tételben vásárolnátok. Közösen jobban megéri egy termék?

Ha nem szeretnél felvenni kétszeres hitelt vagy csak egyszerűen plusz jövedelemre vágysz, keress minket bizalommal. Aktuális állásajánlatainkról tájékozódj a www.pannondiak.hu weboldalon.